Gripen bemutatóval

2022.09.12. 14:00

Családi napot tartottak az MH Pápa Bázisrepülőtéren

Címkék#pápa

Mintegy 1700 látogatót vártak az MH Pápa Bázisrepülőtér szombati családi napjára. Az esemény ünnepi zászlófelvonással vette kezdetét.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina / Napló

Az MH Pápa Bázisrepülőtér és a Nehéz Légiszállító Ezred zászlajának felvonását követően Magasy Zsolt ezredes, bázisparancsnok, valamint Peder Söderström ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka köszöntötte a résztvevőket.

Magasy Zsolt kiemelte, 2010 óta minden évben közösen rendezik meg a családi napot, mely alkalmat ad arra, hogy kicsit kiszakadjanak a mindennapokból és jó hangulatban, családi és baráti körben töltsenek el egy napot. Hozzátette, további céljuk, hogy megmutassák azokat a technikai eszközöket, amelyekkel dolgoznak, és nem utolsó sorban pedig ez az esemény jó alkalmat kínál arra, hogy megköszönjék a családoknak a támogatást.

Magasy Zsolt ezredes, bázisparancsnok 
 

Peder Söderström köszöntőjében szólt a nemzetközi részleg tevékenységéről, feladatairól, továbbá kellemes kikapcsolódást kívánt a résztvevőknek.  

Az eseményt a délelőtt folyamán Mi-17 dinamikus bemutató keretében ejtőernyős ugrás, illetve kutyás és bűvészbemutató is színesítette. A H145M dinamikus bemutatót követően gólyalábas műsor, valamint JAS-39 Gripen dinamikus bemutató várt a résztvevőkre. Az alkalmon avatták fel a MiG-19 felújított vadászrepülőgépet, majd a főzőverseny eredményhirdetését követően motoros akrobatabemutatót, illetve tűzoltó-bemutatót tartottak.  

A nap során rendelkezésre állt egyebek mellett lufihajtogató bohóc, arcfestés, mászófal, kalózhajóhinta, hordóvonat, paintball-lövölde és játszóház is. Az eseményt képkiállítás, dögcédula-készítés, illetve széles étel- és italkínálat egyaránt színesítette.

Peder Söderström ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka 
 

A statikus bemutató keretében megtekinthető volt a Gidrán páncélozott harcjármű, a Leopard 2A4 harckocsi, a H145M helikopter, a katapultülés, az interaktív pilótafülke, a Key Loader, a Belt Loader, a Vestergaard Elephant My légijármű jégtelenítő, a repülőtéri seprő-légfújó és hómaró berendezés, továbbá a Toyota Hilux parancsnoki tűzoltógépjármű.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában