Folyamatosan tesznek érte

2022.09.27. 19:01

A "Veszprém megye virágos települése" címet viselheti Kolontár

Harmadik alkalommal ért el kiváló minősítést A tiszta és virágos Veszprém megyéért versenyen a bakonyi kistelepülés.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Horváth Zoltán polgármester és Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A Veszprém Megyei Közgyűlés által szervezett közterület-szépítési versenyen harmadik elért idei eredményével jogosulttá vált a "Veszprém megye virágos települése" cím viselésére Kolontár.
Horváth Zoltán polgármester kérdésünkre elmondta, hogy két évvel ezelőtt hallott először erről a versenyről, melyben a települések „önmagukkal” versenyeznek. - Kíváncsi voltam, vajon a településünk milyen lehet a bírálóbizottság szemével nézve - fogalmazott a polgármester. 
Elmondta, hogy minden évben az önkormányzat munkatársaival folyamatosan azon dolgoznak, hogy a településen újabb és újabb helyet tudjanak virágosabbá, esztétikusabbá, szebbé tenni. - Természetesen a helyi lakosok igénye is folyamatosan jelen van a szépre és virágosra, mert saját portáikat is folyamatosan karbantartják, szépítik - mondta. 
Hozzátette, hogy a "Veszprém megye virágos települése" versenyfelhíváshoz hasonlóan, ahhoz csatlakozva hozta létre a képviselő-testület 2020-ban a „Tiszta udvar, rendes ház” helyi felhívást, melyben a település lakói versenyeznek e cím elnyeréséért. - Az elmúlt két évben tíz ingatlantulajdonos érdemelte ki ezt a címet - fűzte hozzá Horváth Zoltán. 
A településnek ítélt megyei díj elnyerését tanúsító díszoklevelet és kültéri táblát a napokban Csopakon, a Bakony&Balaton Gasztroünnep Tájak, Ízek Fesztiválon vehette át a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában