Veszprém

2022.09.23. 13:00

Fókuszban a fiatalok: nagyon fontos a tartalmas időtöltés

Csaknem 19 millió forinttal támogatja a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program az Alkohol-Drogsegély Ambulancia Egyesület kulturális és művészeti rendezvényeit, melyeket egy sikeres pályázattal lakótelepi fiatalok körében valósítanak meg, idén februártól december végéig – derült ki Veszprémben a Napsugár Klubban a minap.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton / Veszprémi Napló

– Nagyon sokat jelent a tartalmas időtöltés, a kulturális és művészeti programok a fiatalok életében – hangsúlyozta Virányi Judit, a veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancia igazgatója. Hozzátette, emiatt kiemelten kezelik, hogy változatos programokat biztosítson egyesületük a lakótelepi fiatalok számára a Napsugár Klubban. A rendezvényeket a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros Program Kulturális-Művészeti Programok Támogatása című pályázatának köszönhetően szervezik meg. Céljuk, hogy a gyerekeket, fiatalokat motiválják, tegyék nyitottá, érzékenyítsék a kultúra és a művészetek iránt. 

Virányi Judit (b), a veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancia Egyesület által működtetett drogambulancia és a Napsugár Klub vezetője
Fotós: Pesthy Márton / Veszprémi Napló

– A mindenki számára nyitott és ingyenes programkínálatban a kulturális és művészeti témákon belül a fő hangsúlyt az élményalapú módszerek kapják, mert így sikerélményhez juthatnak a résztvevők, felszínre kerülhetnek kreatív adottságaik – vélekedett az igazgató. Elhangzott továbbá, a szervezők egyebek mellett kreatív pályázatot hirdettek különböző témakörökben, a legjobb alkotások készítőinek mozijegyet adnak ajándékba. A felolvasó délutánokon különböző költeményeket, novellákat, illetve regényből részleteket olvasnak fel a fiatalok, majd részt vesznek drámapedagógiai és meseterápiás foglalkozásokon. Zenés interaktív programokat is szerveznek, melyre ismert embereket hívnak meg, mások mellett Likó Marcellt, a Vad Fruttik frontemberét, a Zene-bona és a Fláre Beás zenekart. Mindemellett többször szerveztek már a fiataloknak tematikus napokat, ahol egy-egy művészeti alkotást mutattak be, az Életutak programban a példaképnek számító személy életútjával ismerkedtek meg. A zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola önkéntesei Önkéntes művészet címmel tartottak foglalkozásokat. Az élményszínházban a Nézőművészeti Kft. beszélgetéssel egybekötött, gondolatébresztő tantermi színházi előadásokat tartott az Agóra Veszprém Kulturális Központban. A minapi rendezvényen Franczia Dániel ütőhangszeres zenész szép előadással ajándékozta meg a jelenlévőket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában