Vízmű

2022.09.05. 20:20

Képviselői kérdések a Bakonykarsztról

A veszprémi MSZP–LMP–Párbeszéd- frakció vezetője, Hartmann Ferenc sajtótájékoztatót tartott annak kapcsán, hogy szerinte tulajdonos önkormányzatok is átadnák az államnak a víziközmű-szolgáltató cégüket.

Juhász-Léhi István

Hartmann Ferenc az Óváros téri tájékoztatón Fotó: Juhász-Léhi István

Mint az elhangzott, a kormány 2013-ban befagyasztotta a víziközmű-szolgáltatók díjait, amivel nehéz helyzetbe hozták a szolgáltatást végző cégeket. Ezt a feladatot a Bakonykarszt Zrt. látja el Veszprémben és további 122 településen. A frakcióvezető szerint a cég idei üzleti tervében több mint 470 milliós veszteséggel kalkulált, de az energiaár-emelés további 4-6 milliárd forint kiadást jelent a cég számára. Elmondta azt is, több tulajdonos önkormányzat felvette a kapcsolatot az illetékesekkel azzal a szándékkal, hogy a vízszolgáltatást az elkövetkezendőkben működtesse az állam. 
Ugyanakkor írásban és a sajtótájékoztatón is több kérdéssel fordult Hartmann Ferenc Porga Gyulához, Veszprém polgármesteréhez. Azt kérdezte, hogy mi lesz a veszprémi ivóvíz- és csatornaszolgáltatás sorsa, tett-e bármilyen írásbeli nyilatkozatot a cég jövőbeni státuszára vonatkozóan, Veszprém 37 százaléknyi tulajdonrészével vizsgálta-e a kiválás lehetőségét, és azt is megkérdezte, ha az államhoz kerülne a cég, kik fogják biztosítani a szolgáltatást. 
Hangsúlyozta, a hulladékgazdálkodási cégek állami kézbe kerülése sem zökkenőmentes, mint mondta, azóta is gondok vannak a szolgál­tatással. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában