Ifjúsági koncepció

2022.09.14. 18:00

Kérdőívvel mérik fel a fiatalok igényeit

A fiatalok bevonásával újítja meg ifjúsági koncepcióját a veszprémi önkormányzat.

Marton Attila

Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz–KDNP) felidézte, 2021-ben ugyan sikertelenül pályázott Veszprém az Európa Ifjúsági Fővárosa címre, a pályázati anyagban meghatározott és kitűzött célokat igyekeznek megvalósítani. 
Ennek részeként döntöttek úgy, hogy megújítják az önkormányzat 2014-es ifjúsági koncepcióját. Részben a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával egyéves programot indítanak, amelynek első elemeként kérdőívben mérik fel a Veszprémben és harminc kilométeres körzetében élő 13-30 éves korosztály igényeit, elvárásait, jövőbeli elképzeléseit. A kérdőívet elküldik iskoláknak és civil szervezeteknek is, valamint több rendezvényen és a város honlapján online is kitölthető lesz a felmérés. A kérdőív eredményeként alakul ki az új koncepció alapja, majd rendezvényeket és workshopokat szerveznek, ahol a fiatalok elmondhatják véleményüket, emelte ki az alpolgármester. Létrehoznak egy fiatalokból álló, tizenkét fős csapatot is, akik a következő időszakban aktív résztvevői lesznek a koncepció kidolgozásának. 
Az önkormányzat egy Erasmus+ pályázaton több mint 52 ezer euró (közel 21 millió forint) vissza nem térítendő támogatást nyert el az ifjúsági koncepció megújítására, ebből a forrásból finanszírozzák a rendezvényeket és a workshopokat. 
Hegedűs Barbara elmondta, szeretnék, ha a kérdőívet szeptember végéig legalább 760 fiatal kitöltené, és a tervek szerint 2023 második negyedévében terjesztik a közgyűlés elé az új ifjúsági koncepciót. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában