Nagy múltú rendezvény

2022.09.24. 10:00

Kitűnő közösség ünnepli a szüretet Paloznakon

Összetartozunk, ezért nagyon fontos, hogy tartsuk a kapcsolatot határon túli magyar testvéreinkkel, így érvelt a csallóközi Vásárúttal kötött partnertelepülési megállapodás mellett Kontrát Károly országgyűlési képviselő a paloznaki tájháznál pénteken este, a vasárnap estig tartó szüreti mulatság megnyitóján.

Kovács Erika

Összetartozunk, ezért nagyon fontos, hogy tartsuk a kapcsolatot határon túli magyar testvéreinkkel, mondta Kontrát Károly országgyűlési képviselő Paloznakon

Fotó: Képviselői iroda/Gáspár Ákos

A képviselő méltatta a nagy múltú rendezvényt, illetve a hagyomány őrzését, melyre méltán lehet büszke Paloznak és az egész ország. Kontrát Károly kiemelte a faluban lévő erős civil szervezeteket, az összetartó közösséget, ahol a szüret és falunapok kiemelkedő rendezvény. Elismeréssel beszélt a partnertelepülési okirat aláírásáról, melyet a csallóközi Vásárúttal kötöttek meg. – A megállapodást töltsék meg tartalommal, barátsággal, együttműködéssel, fogalmazott. 

A köszöntő után ünnepélyes körülmények között – a két község zászlaja és a Somogyi Huszárok Hagyományőrző Egyesület jelenlétében – aláírta az okiratot Török Gergely, Vásárút és Czeglédy Ákos, Paloznak polgármestere. A ceremónia után kitüntetéseket, elismeréseket adtak át azoknak, akik sokat tettek a faluért, melyek odaítéléséről a lakosság javaslatára a testület döntött. Paloznakért kitüntetést kapott mások mellett a Szőlőhegyi Egyesület. 

A falunapok és a szüreti mulatság rendkívül gazdag programkínálattal vasárnap estig tart Paloznakon. Huszárok útja címmel kiállítást nyitottak meg a galériában pénteken délután, a későbbiekben szerepel a programok között bográcsos ételek versenye, zenei előadások és tortaparádé. Ültetnek fát az újszülötteknek, és különprogramokkal várják a gyerekeket, családokat. A rendezvény fénypontjának ígérkezik a szombat délutáni látványos, zenés szüreti felvonulás, végül búcsúi szentmise lesz a templomban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában