Olvasónktól

2022.09.28. 20:00

Megépült a sümegi körforgalom

Mi, sümegiek nagyon örülünk városunk lendületes fejlődésének, mely az elmúlt hét-nyolc évben történt.

Forrás: Szijártó János/Napló

Csak néhányat említek, például a tanuszoda, sportcsarnok, körforgalom a belvárosban, bölcsőde, megújult óvoda, utcák aszfaltozása, járdák burkolata, palota, vár. A legújabb nagyon fontos fejlesztés a 84-es főútvonal és a Tóth Tivadar utca kereszteződésében épült körforgalom. Mi, sümegiek évtizedek óta vártuk ezt a nagyon fontos beruházást. Ebben a kereszteződésben évente nagyon sok baleset történt. A 84-es főútvonal kettévágta a várost. A Vadrózsa utca, a Fehérkő utca és a felső régió lakói sokszor a nagy forgalom miatt nehezen tudták megközelíteni a belvárost. 2011 tavaszán egy értekezleten értesültünk arról, a kereszteződésben ismét egy nagy baleset történt. Ifjú Papp Imre azonnal összehívta a családi „haditanácsot", és javasolta, rendeljük meg a beruházáshoz szükséges terveket. Felvettük a kapcsolatot a Fehérvári András vezette kft.-vel. A tervek határidőre, 2011 októberére elkészültek, melyeket átadtunk az önkormányzatnak. Felkerestük Kovács Zoltán országgyűlési képviselőt, akinek beszéltünk a körforgalom fontosságáról. Ígéretet tett, hogy megpróbál segíteni, türelmünket kérte.
Eltelt néhány év, a türelem fogyott. Végre megjött a válasz: meglesz a körforgalom. Megkezdődtek a tárgyalások az önkormányzatban, 2022 tavaszán elkezdődtek a kivitelezői munkák. A kivitelező körültekintően, kiváló minőségben végezte a munkát, mely augusztus közepére elkészült. Tizenegy év telt el várakozással, reménykedéssel, de megérte. Megszűnnek a balesetek, a felső régió lakói kényelmesen bejutnak a városba. Gyermekeink, unokáink biztonsággal tudnak közlekedni.
Az elkészült körforgalom a város fejlődésére, jövőjére óriási hatással van. A 84-es főútvonalon utazó vendég, mikor behajt a körforgalomba, szeme előtt feltárul a sümegi vár. Felméri, hogy a sümegi emberek milyen bölcsek, hogy nem építettek magas épületeket a várhegy tövébe, amelyek eltakarnák a tökéletes panorámát. Az is látható, a Hotel Kapitány Szálloda építői a hotelt is úgy tervezték, hogy ne zavarja ezt az élményt.
Köszönjük a magyar államnak, Kovács Zoltánnak, a NIF-nek, a tervezőknek, a kivitelezőknek és mindenkinek, aki támogatta. Külön köszönjük a kétkezi munkásoknak, akik a 40 fokos melegben becsülettel helytálltak.

Papp Imre, Sümeg

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában