Beruházás

2022.09.24. 11:30

Megújult az orvosi szolgálati lakás Nyárádon

Péntek délután adták át a megújult orvosi szolgálati lakást Nyárádon. A beruházás mintegy 30 millió forintos pályázati támogatás révén készült el.

Polgár Bettina

A projektátadó résztvevőit Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Pajak Károly, Nyárád polgármestere, valamint Kovács Károly háziorvos (balról jobbra) köszöntötte

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A projektátadó résztvevőit Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Pajak Károly, Nyárád polgármestere, valamint Kovács Károly háziorvos köszöntötte. Az alkalmon a Nyárádi Dalárda is közreműködött. 

Kovács Zoltán köszönetet mondott Kovács Károlynak az elmúlt mintegy ötven esztendőben végzett munkájáért, valamint elismerően szólt az elkészült fejlesztésről és a helyben elérhető egészségügyi szolgáltatások fontosságáról. Kiemelte, a Magyar Falu Program keretében több mint 600 egészségügyi intézmény újult meg, ezeket vagy átépítették, vagy teljesen újat építettek, Veszprém megyében pedig 170 ilyen épület felújítására került sor 2019 és 2022 között. Hozzátette, országosan az orvosi rendelők felújítása 13 milliárd forintot tett ki. 

Pajak Károly elmondta, az elmúlt időszak fejlesztései közül kiemelkedik a megújult orvosi szolgálati lakás átadása, hiszen az egészség érdekében végzett beruházások mindig a legfontosabbak. 

A polgármester rámutatott, Kovács Károly közel ötven éve szolgálja lelkiismeretesen a települést, azonban az itt eltöltött sok évből is következik, hogy valószínűleg a közeljövőben a doktor elkezdi majd a jól megérdemelt pihenést. Akkor pedig egy ilyen kívül-belül felújított szolgálati lakással könnyebben tudnak majd új orvost hívni a községbe. 

Megtudtuk, egy 1979-es épületet hoztak rendbe, mely egészen eddig nem esett át jelentős felújításon. Ehhez a Magyar Falu Program keretén belül közel 30 millió forint pályázati támogatásban részesültek. A kivitelezés 2021 őszén indult és mindössze 7 hónap alatt teljesen megújult az épület, mely energetikai szempontból is megfelel a mai kornak.  

Kovács Károly a régi orvosi szolgálati lakással és rendelővel kapcsolatos emlékeit osztotta meg a résztvevőkkel. Mint mondta, annak idején sok közbenjárás, aktív közreműködés eredménye volt, hogy egy olyan korszerű, tágas rendelő jöhetett létre Nyárádon, amiből kevés volt az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában