Oktatás

2022.09.28. 11:03

Mexikói vendégtanár segíti a nyelvtanulást a Bánkiban

Mexikói vendégtanár segíti a nyelvi előkészítős és kilencedikes diákok tanulását az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium, Bánki Donát Intézményegységében.

Tisler Anna

Claudia Maltos tanítás közben

Fotó: Tisler Anna/Napló

Claudia Maltos februártól tart órákat minden kedden angol nyelven. Claudia 4 évre érkezett Magyarországra, a Pannon Egyetem doktorandusz hallgatója, szakterülete a többnyelvűség. Várja a keddi napot, amikor jöhet a diákokhoz.

Mint elmondta, jó velük foglalkozni, mert szorgalmasak, fegyelmezettek. Tudják, hogy a magyart nem beszélik sokan, ezért ha külföldön szeretnének érettségi után tanulni vagy dolgozni, sokaknak van ilyen szándéka, fontos, hogy világnyelvet ismerjenek. A vendégtanárral különféle témaköröket dolgoznak fel. Mindegyikre készülnek, de a legjobban az megy nekik, amely kapcsolódik az ő személyes életükhöz, például a divat, a szórakozás, az ünnepek. Claudia 17 éve tanít, ha több, mint két év múlva visszatér a hazájába, otthon is folytatja. Addig szeretne minél jobban megtanulni  magyarul, van, ami már most is megy neki, megismerni az országot.

Ha ideje engedi utazik, egyik kedvenc helye a Balaton. Veszprémben kollégiumban lakik, nem ő az egyetlen mexikói hallgató. Családjával a világhálón tartja a kapcsolatot, legutóbb tavaly nyáron repült haza. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában