Debrecenből érkeztek

2022.09.13. 07:00

Nyugállományú katonák jártak a pápai bázisreptéren

A Radaros Katonák Baráti Kör és a Bocskai István Bajtársi Egyesület tagjai látogattak el a közelmúltban az MH Pápa Bázisrepülőtérre - számolt be a honvedelem.hu.

Napló

A látogatók betekintést nyertek a modern katonai repülőtér mindennapjaiba

Fotó: honvédség/Dévényi Veronika

A Debrecenből érkező nyugállományú katonák látogatásának célja az volt, hogy betekintést nyerjenek egy modern katonai repülőtér mindennapjaiba. A csoportot Gadó Imre alezredes, a katonai szervezet parancsnokhelyettese fogadta, aki ismertette az alakulat feladatrendszerét, valamint a megvalósult és a tervezett fejlesztéseket.
A látogatók ezt követően megtekintették repülőtér alegységeit. A Repülést Biztosító Század hangárában szemügyre vehették a légi kutató-mentő szolgálat Mi-17-es helikopterét, majd a tűzoltó alegység katonái tartottak technikai bemutatót számukra. Ezt követően a Stratégiai Légiszállítási Képesség egyik C-17 Globemaster nehéz szállítórepülőgépét nézték meg, végül pedig az utasforgalmi terminálban a repülőtéri csomagkezelés és a személyi átvizsgálás világába kaptak bepillantást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában