Összetartó közösség

2022.09.06. 14:00

Ötödik születésnapját ünnepelte a veszprémi nyugdíjasklub

Fennállása ötödik évfordulóját ünnepelte a Bónusz Évek Nyugdíjasklub a napokban.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő (Fidesz–KDNP) köszöntőjében gratulált a klubnak a születésnaphoz, majd hozzátette, összetartó közösség kovácsolódott a tagokból, akik ápolják a kulturális hagyományokat. 

Bodnár Istvánné Zsóka klubelnök köszöntőjében felidézte, 2017 januárjában indult útjára a szalontánctanfolyam 140 táncossal, amelyből rövidesen kinőtt a nyugdíjasklub. A szervezetnek több tánc- és egy színjátszó csoportja is van, rendszeresen fellépnek. A szalontáncokat Magda Balázs és Lakossy Zoltánné tanította be a tagoknak, míg Timár Lajos vezetésével több nemzet körtáncait sajátították el az évek során. A táncosok több versenyen is részt vettek, és díjakat is elnyertek. 
A klubelnök kiemelte, a közelmúltban arról döntöttek, hogy a 120 tagú Bónusz klub egyesületté alakul, ez lehetővé teszi számukra a jövőben azt, hogy pályázatokon is elindulhassanak. A táncok mellett a színjátszás is fontos szerepet kap a működésükben: a klubvezető színpadra írta Petőfi Sándor A helység kalapácsát, amit több helyen is bemutattak az elmúlt években. Petőfi születésének kétszázadik évfordulója alkalmából felújítják az előadást és új szereposztással mutatják be 2023-ban. Az adventi időszakban színpadra állítják a Gáspár király aranyai című darabot, pásztorjátékkal kiegészítve. Működtetnek irodalmi színpadot is, amelyen verset mondanak, novellát olvasnak fel. 
A klubvezető elmondta azt is, a járvány időszakában, amikor nem találkozhattak, a legnagyobb közösségi oldalon tartották a kapcsolatot. Az Agórával együttműködésben öt előadásból álló sorozatot is szerveznek, emellett fellépésekre is készülnek. Hangsúlyozta, a zene, a tánc, a mozgás, a jókedv és a közösség éltetni tudja az idős embereket. 
 

Török Lajos, a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke méltatta a szervezet tevékenységét, kiemelve, hogy a veszprémi nyugdíjasklubok közül a Bónusz Évek tartja a legtöbb rendezvényt. 
Az évforduló alkalmából gazdag programmal ünnepelt a klub az Agóra Veszprém Kulturális Központban tartott rendezvényen. Magda Balázs vezetésével a szalontánccsoport adott elő táncokat, majd Pató Bálint Gábor egyetemi hallgató kápráztatta el a hallgatóságot tehetségével. Az énekes repertoárján hazai örökzöldek és operettslágerek is szerepeltek. 
A vidám együttlét közös vacsorával folytatódott, majd Reidmár Ferenc klubtag mondott el humoros pamfleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában