Biztonság hete

2022.09.27. 14:00

Programsorozat Pápán - Középpontban a közlekedésbiztonság

Többek között baleset-megelőzési mesejáték, óvodás foglalkozás, zebraséta és időseknek szóló előadás alkotta a Biztonság hete alkalmából rendezett programsorozatot – tájékoztatott a Pápai Rendőrkapitányság.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és a Magyar Biztosítók Szövetsége szeptember 19. és 24. között szervezte meg a Biztonság hete programsorozatot, melynek keretén belül a Pápa Városi Balesetmegelőzési Bizottság szeptember 22-én délelőtt a helyi Jókai Mór Művelődési Központban látta vendégül a pápai és környékbeli településekről érkező első osztályosokat.

A kisdiákok beülhettek a rendőrautóba, valamint egy mesejáték segítségével megismerkedhetett számos olyan közlekedési szabállyal, amelyek hozzájárulnak a fiatalok biztonságos gyalogos, kerékpáros és utasként történő közlekedéséhez. A színházi előadás alatt szóba került a biztonsági öv és a biztonsági gyermekülés használatának életmentő szerepe, a láthatósági mellény használatának fontossága, az úttesten és a vasúti átjáróban történő átkelés szabálya, valamint az is, hogy milyen kötelező tartozékokkal kell felszerelni egy kerékpárt a balesetmentes biciklizés érdekében.

A Biztonság hete programsorozat alatt a pápai rendőrök közlekedési játékokkal és zebrasétákkal hívták fel több helyi óvodában és iskolában is a gyermekek figyelmét a szabályos közlekedésre, továbbá nyugdíjasklubokban adtak át baleset-megelőzési tanácsokat a szépkorúak számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában