Egészséges programok

2022.09.27. 08:00

Sport- és honvédelmi napot szerveztek a Dózsában

A Dózsa iskola csatlakozott a Magyar Diáksport- és Európai Diáksportnaphoz, amelynek programjait a múlt hét péntekjén rendezték.

Juhász-Léhi István

A dózsás diákok élvezték a különleges napot Fotó: Dózsa iskola

 

 

– A diákok – 3–8. osztályig – és a pedagógusok 2022 métert futottak a Dózsavárosban, az iskola környéki utcákon rendőri biztosítás mellett – tájékoztatta a Naplót Lengyel Károly, a Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola igazgatója. – Ezután egy sportos vetélkedő vette kezdetét a sportpályán, majd évfolyamonként sorversenyekkel folytatódott a nap, de volt tanár–diák futballmeccs is, ami a délután csúcspontja volt.

Az intézményvezető hangsúlyozta, a hangulat kitűnő volt, a gyerekek élvezték a napot, aminek végén egy bemutatót is láthattak, ugyanis a Berenhidai Huszár Péter Barantacsapat lépett fel az iskolában. 

– A nap lezárásának ez egy nagyon szép mozzanata volt – fogalmazott az igazgató, aki hangsúlyozta azt is, hogy a nap sport- és honvédelmi nap is volt. Az iskola közössége a későbbiekben ennek kapcsán kirándul majd a komáromi Monostori Erődbe, de az intézmény tervei szerint a pákozdi Katonai Emlékparkba is eljuthatnak a dózsások. De Veszprémben is terveznek még honvédelmi délutánt, ahol történelmi fegyverek másolataival ismerkedhetnek meg a gyerekek, ugyanakkor tapadókorongos íjjal is lőhetnek majd még ebben a tanévben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában