Magyar falu program

2022.09.15. 17:30

Új urnafalat adtak át Herenden

A Magyar falu program keretében a település temetőjének kerítése már korábban megújult, mint ahogyan a sírkert bejáratánál felállított székely kapu is. Csütörtökön az új urnafalat adták át.

Juhász-Léhi István

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Ovádi Péter, a térség parlamenti képviselője az eseményen megköszönte a helyi önkormányzatnak azt, hogy nem csak azokra a fejlesztésekre pályázik a Magyar falu programban, amelyek a közösség életét megkönnyítik, hanem azokról is igyekeznek gondoskodni, akik elhunyt szeretteiket szeretnék kulturált körülmények között meglátogatni a sírkertben, ahol jobb körülmények és infrastrukturális lehetőségek fogadják őket. Felelevenítette: amikor elkészült a kapu és a kerítés, akkor a városvezetés felvetette, hogy szükség lenne egy új urnafalra. Ez most elkészült.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő az átadáson
Fotós: Nagy Lajos/Napló

Jánszky Lajos László, Herend polgármestere kérdésünkre elmondta, a Magyar falu program által két pályázatot nyertek a temetőszépítésre - utóbbi nyertes beadványuknak köszönhető a most átadott kolumbárium, ami közel 6 millió forintba került. A kerítéssel és a székely kapuval összesen majd' 11 millió forintot nyertek, tudtuk meg. Hozzátette, az új urnafal kétszer tizenkét fülkét rejt, a fülkékben két urna pihenhet. 
Az urnafalat a történelmi egyházak képviselői szentelték és áldották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában