Csapadékvíz-elvezetés és rekultiváció

2022.10.14. 17:30

780 millió forinthoz jutott a sümegi önkormányzat két pályázatból

Folyamatosan zajlik a pályázati munka az önkormányzatnál, s ennek eredménye a napokban beérkezett két értesítés támogatási kérelmük pozitív elbírálásáról. A két szóban forgó pályázat összesen mintegy 780 millió forint vissza nem térítendő támogatást jelent a városnak.

Szijártó János

A sümegi Vadrózsa utcában és környékén élők számára is megoldódik a csapadékvíz elvezetésének gondja, ezzel együtt az útfelület is szilárd burkolatot kap

Fotó: Szijártó János/Napló

Erről Végh László polgármester tájékoztatta lapunkat. Mint elmondta, az egyik projekt a Vadrózsa utca és környéke csapadékvíz-elvezetésének megoldását teszi lehetővé az e célra nyert 480 millió forintból. Itt már régóta okoz gondot a lezúduló eső, egyrészt a lejtős terület, másrészt a burkolatlan felületű utcák miatt. Most megoldódhat az itt élők régi problémája. 
A másik jelentős projektre pár forint híján 300 millió forintot nyert az önkormányzat. Ez konkrétan egy illegális szemétlerakó rekultivációját célozza meg, ami a környezet védelme miatt különösen fontos, nem beszélve arról, hogy a kormányhivatal emiatt az önkormányzatot már meg is büntette. Sümegnek azonban saját – több száz milliós – kerete nem volt erre, így külön öröm számukra – hangsúlyozta a polgármester –, hogy most állami segítséggel megnyugtatóan rendeződhet az egykori agyagbányába illegálisan behordott hulladék kérdése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában