Babaprogram

2022.10.12. 08:00

A legkisebbeknek ültettek facsemetéket Devecserben

Az önkormányzat immár negyedik alkalommal ültetett facsemetéket azokkal a szülőkkel, akik családjában kisbaba született.

Tóth B. Zsuzsa

Októberben újra facsemetéket ültettek a városban az újszülöttek tiszteletére

Forrás: önkormányzat

A 2019 őszén elindított Devecseri Babaprogram első elemeként az újszülötteket és családjukat segítő természetbeni támogatási formát, az úgynevezett Devecseri Babadobozt vezette be az önkormányzat. 2020-ban csatlakoztak a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomhoz, a város ifjú polgárait pedig nyilvánosan is köszöntik, a gólyahírt és a babák fotóját közzéteszik. 2021-ben újabb elemmel bővítették a Babaprogramot, tavasszal megkezdték az úgynevezett Devecseri Babaligetek kialakítását. Minden devecseri újszülött családjának felajánlanak egy facsemetét, melyet közösen ültetnek el, gondozását pedig a családra bízzák. 
Az önkormányzat a Védőnői Szolgálattal és a Devecseri Városüzemeltetési Kft.-vel együttműködésben vállalja a faültetést a város különböző pontjain, hogy minél közelebb kerüljön a csemete az érintett családokhoz.  
Az Óváros városrészben a Jövő ligetében ültettek diófákat. Ott immáron 23 fa ékesíti a játszótér melletti területet.
A Ligetvárosban a Kölyök ligetben gömbakácokat ültettek, összesen 17-et eddig. A Tókertben a Tündér közt gyarapították kis, illatos tündérfákkal. Ott összesen 32 tündérfa növekszik már. Az Újváros városrészben az Újvárosi Babaligetben ültettek, ahol kőrislevelű zöld juharfákat ültettek, eddig 13-at.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában