Ünnep

2022.10.16. 19:00

Ajándék a legidősebbeknek Kolontáron

Beszélgettek, táncoltak egymással az idősek napján a kolontári szépkorúak az önkormányzat által szervezett ünnepi délutánon.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Horváth Zoltán, a település polgármestere Sütő Andrást idézte, miszerint „Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.”. Arról is beszélt a polgármester, hogy a fiatalabb korosztály nehezen veszi tudomásul napjainkban, hogy a világunk éppen az elődeink és az ő elődeik munkásságával kezdődött. Ezt a falut önök építették számunkra, és megteremtették azokat a feltételeket, melyekre a mi nemzedékünk alapozhatja a jövőjét – mondta a polgármester. Beszédében úgy fogalmazott, hogy az idősek már megtettek mindent becsülettel, amit a családjuk, a haza várt tőlük. A szorgalmas munka és a gyakori lemondás után nekik már a pihenés, a fiataloknak pedig a róluk való gondoskodás évei következnek. 

A polgármester a szépkorú résztvevők közül ajándékkal köszöntötte a legidősebb hölgyet, Genoveva Wohlfartot és a legidősebb urat, Hauser Gézát az önkormányzat képviselő-testülete nevében. A zenés, táncos ünnepségen a talpalávalót Kurdi Róbert biztosította, a mulatságon Kovács Zoltán, a körzet országgyűlési képviselője is részt vett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában