Hagyomány

2022.10.07. 20:00

Állatok világnapja a Veszprémi Állatkertben

A Veszprémi Állatkert hagyományaihoz híven vetélkedőre invitálta a veszprémi általános iskolás diákokat az állatok világnapja alkalmából pénteken.

Juhász-Léhi István

Fotó: Penovác Károly/Napló

Horváth Petra zoopedagógus az esemény előtt arról beszélt, hogy az állatok világnapját október 4-én ünnepeljük, ami Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének emléknapja. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet az ember és állat közötti együttélés fontosságára. A világnapon nem csak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet. A Veszprémi Állatkert kiemelten kezeli a természetvédelmet és fontosnak tartja, hogy a gyerekek környezettudatos nevelést kapjanak. 

 

A vetélkedő előtti eligazítást, a tudnivalókat Csizmadia Károly zoopedagógus osztotta meg a diákokkal. Kiderült, nagy volt az érdeklődés, hiszen nyolc általános iskolából, 24 csapattal mintegy 120 diák érkezett az állatkertbe, hogy összemérjék tudásukat és a játékos feladatokon keresztül új ismereteket szerezzenek. Megtudtuk, összesen négy korcsoportban öt-öt fős csapatokban indultak útnak a gyerekek, akik állomásról állomásra teljesítették a rájuk váró érdekes feladatokat. A csapatoknak készíteni kellett egy négy állomásra tervezett menetlevelet, melyen fel kellett tüntetni a választott csapatnevet, a csapattagok neveit, iskolájuk nevét, illetve a korcsoportot is. A fiatalok összemérhették tudásukat többek között az állatkert lakóinak ismeretében, a felelős állattartásban, képfelismerésben, igaz-hamis feladatokban melyekhez a legfontosabb információkat a vadasparkban kihelyezett állatismertető táblákról szerezhették meg. 

A rendezvényen önkéntesként segítséget nyújtottak a Vetési Albert Gimnázium tanulói és a Pannon Egyetem hallgatói. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában