Folytatják a cserekapcsolatot

2022.10.03. 08:00

Erdélyi diákokat fogadott a városházán Porga Gyula polgármester

A harminchét diák és négy kísérőpedagógus Ditróról (másként Gyergyóditró) érkezett Veszprémbe a Dózsa György Általános Iskola meghívására a napokban.

Marton Attila

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A veszprémi iskola és a ditrói Siklódi Lőrinc Általános Iskola közötti kapcsolat mintegy tíz évre tekint vissza, amelyet öt esztendeje hivatalos testvériskolai dokumentummal erősítettek meg, mondta el Puskás Anna, az erdélyi intézmény igazgatója. A csoportot Porga Gyula köszöntötte a városháza aulájában. A vendégeknek beszélt Veszprém történelméről, testvérvárosi kapcsolatairól, olimpián érmet szerzett sportolóiról és a városháza épületéről is.

Fotós: Nagy Lajos/Napló

A csoport tagjai csütörtökön érkeztek Veszprémbe, a hetedik és nyolcadik osztályos tanulókat családoknál szállásolták el. Pénteken köszöntötték a vendégeket a Dózsa iskolában, majd a gyerekek informatikaórán a 3D nyomtatással ismerkedtek, utána a Digitális Tudásközpontban vettek részt foglalkozáson, tudtuk meg Lengyel Károlytól, a Dózsa iskola igazgatójától. Szombaton Bakonybélbe kirándult a csoport, míg vasárnap a fogadó családok szervezték a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában