Huszonöt év képekben

2022.10.17. 09:34

Fennállásának elmúlt negyedszázadára emlékezett a badacsonytomaji Kolping család

A badacsonytomaji Kolping család kiállítással ünnepelte fennállásának huszonötödik évét a napokban. A Szent Imre Közösség házban nyitották meg a tárlatot, amely visszatekintés, emlékezés az elmúlt negyedszázad eseményeire, munkájára.

Szijártó János

A badacsonytomaji Kolping család fennállásának 25. évfordulóján a kiállítást Földi István atya nyitotta meg

Fotó: Szijártó János/Napló

Az ünnepi program hálaadó szentmisével kezdődött a Szent Imre-templomban Bedy Imre atya celebrálásában. Innen sétáltak át a résztvevők a szomszédos közösségi házba, ahol a badacsonytomaji szervezet vezetője, Szőke Margit köszöntője után Gericsné Nagy Andrea, az egyesület egyik alapítója, titkára emlékezett vissza a kezdetekre, a huszonöt évvel ezelőtti megalakulásra. Mint mondta, olyan emberek fogtak akkor össze, akik önmagukon kívül másokért is tudtak és akartak is tenni. Akkor Szerenka Miklós atya volt itt a plébános, aki teljes mellszélességgel támogatta a Kolping egyesület megalakulását, illetve céljait. Az 1997-es megalakuláskor az egyházi elnök Schäffer Zoltán atya lett, a világi elnök pedig Békássy Péterné. 
Nagy Andrea szavai után a kiállítást a több mint húsz évig Badacsonytomajon szolgálatot teljesítő Földi István atya nyitotta meg. Felidézte a régi közös élményeket, s mindazokat, akik valamit tettek a rászorulókért. Azokról sem feledkezett meg, akik már végleg elköltöztek innen. – Ennél a terített asztalnál ők már nem lehetnek itt, de az Úr asztalánál minden bizonnyal igen, ahol majd ismét találkozhatunk velük – fogalmazott az atya. 
A tárlatnyitón az is elhangzott, hogy Udvardi Erzsébet festőművész emlékére egy mellszobrot szeretne állítani a badacsonytomaji Kolping család, amelyre már meg is kezdték a gyűjtést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában