Több vagy, ha adsz

2022.10.17. 11:30

Fiatalok végeztek önkéntes munkát Paloznakon és Lovason

Csatlakozott Paloznak és Lovas a Több vagy, ha adsz elnevezésű országos programhoz, melyben fiatalok önkéntes munkát végeztek, tudtuk meg Kristály Katától, a program helyi csoportvezetőjétől.

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Idén negyedszer rendezte meg Paloznakon és már Lovason is a három történelmi keresztény egyház az önkormányzatok támogatásával a "72 óra kompromisszum nélkül" háromnapos önkéntes ifjúsági akciót a közelmúltban. A kezdeményezés évről évre több ezer fiatal számára teszi lehetővé, hogy önkéntes munkát végezzenek. A résztvevők olyan közhasznú feladatokat kapnak, mint például játszóterek, intézmények felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek, például fogyatékkal élőknek, időseknek. 
- A projekt szlogenje a Több vagy, ha adsz, ami nem véletlen, hiszen az önzetlen munka nemesebbé tesz. A fiatalok megtapasztalhatták, hogy együtt nagy dolgokra képesek, és segíteni másoknak nagyszerű érzés, nagy ajándék. Ez egy figyelemfelhívás a közösség összetartó erejére, ami sikerült is, hiszen a környékbeli településekről jöttek segíteni gyerekek és felnőttek egyaránt - fogalmazott Kristály Kata.

Mint ismert, az akció célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a fiatalok segítőkészségére, elkötelezettségére, erejére és lelkesedésére. Évről évre 7-9000 fiatalt mozgatnak meg, akik országszerte több mint 400 önkéntes projektet valósítanak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában