Zajhatás várható

2022.10.03. 15:00

Helikopterek és harcászati repülőgépek gyakorlatoznak a Bakonyban

Másodszor ad otthont az Európai Védelmi Ügynökség által szervezett nemzetközi helikopteres harcászati oktatótanfolyamnak 2022. október 3-21. között az MH Pápa Bázisrepülőtér.

MTI

20211007 Újdörögd A Magyar Honvédség MH 2. Vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred önkéntes területvédelmi tartalékos ÖTT katonáinak gyakorlata a település melletti kiképző-gyakorló területen Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei Napló Képen: MI-17 szállító helikopter

Fotó: Balogh Ákos/Archív

A tanfolyam részeként a különböző típusú magyar és külföldi helikopterek speciális helikopter-harcászati feladatokat hajtanak majd végre alacsony magasságban és lakott területek közelében. A repülések főként Veszprém megyét és Somogy megye északi részét érintik, kiemelten Pápa város, a volt Kenyeri repülőtér, és a Siófok-Kiliti repülőtér térségét, valamint az MH Bakony Harckiképző Központ gyakorló- és lőtereinek területét. A pilóták a kiképzés egyes feladatait közutak felett, alacsony magasságban teljesítik.

A tanfolyam ideje alatt a nappali órákban helikopterek és harcászati repülőgépek intenzív hanghatása várható. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában