Világnap

2022.10.13. 07:00

Idősek köszöntése 50. házassági évfordulóval Nemesgulácson

A nemesgulácsi művelődési házban műsorral köszöntötték a település szépkorú lakosságát az idősek világnapja alkalmából.

Szijártó János

A humor sem hiányzott az idei idősek napi műsorból a nemesgulácsi művelődési házban Fotó: szervezők

Elsőként Gaálné Vigánti Veronika üdvözölte az est háziasszonyaként a vendégeket, majd Tompos László polgármester beszélt arról, hogy azoknak szól most a tisztelet, akik hosszú évek alatt letettek valamit az asztalra, nevelték a gyerekeiket, segítették őket, és az élet viszontagságai között is igyekeztek a legjobb tudásuk szerint példával szolgálni a következő nemzedéknek.

Nemesgulácson immár hagyományosan  minden évben köszöntik a település legidősebb polgárait, valamint a kerek jubileumot ünneplő házaspárokat. Ezúttal a település legidősebbjeként Gebora Bélát és feleségét, Tóth-Balla Zsuzsát tapsolták meg az ünnepség résztvevői. A szervezők külön gratuláltak az ötvenedik házassági évfordulóját ünneplő párnak, Gaál Imrének és feleségének, Méhesi Irénnek, valamint a negyvenéves jubileumot elérő Tóth Istvánnak és feleségének, Tóth Erikának, valamint utólag Steer Attila Károlynak és Perger Gyöngyinek. Az ajándékok átadása után Beke Zsolt atya áldotta meg a jubilálókat.

A beszédek után a település legkisebbjei, a Napsugár Óvoda kisgyermekei mutatták be tánctudásukat, majd a Keresztury Dezső Általános Iskola 5. osztályos tanulói közül Csontos Benjamin és Kudomrák Noel lépett színpadra. Ezt követően Körmendi Tamás csodás furulyajátéka kápráztatta el az ünnepelteket, majd a helyi Táncoló Talpak Tánccsoport is megörvendeztette a közönséget.
A folytatásban a település képviselői szavaltak, majd a tavasszal alakult Irodalmi és Kabarészínpad tagjai mutattak be humoros zenés paródiát – hatalmas sikerrel. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában