Testvérváros

2022.10.29. 09:00

Kéttonnányi adomány kaptak a zirci rászorulók

Több mint harmincéves a bakonyi kisváros és Pohlheim testvérvárosi kapcsolata. Nemrégiben huszonnyolcadik alkalommal segítette a német település a rászoruló helyieket, ezúttal is megjött a vöröskeresztes adomány: kéttonnányi csomag érkezett Zircre a nyolctagú küldöttséggel együtt.

Kelemen Gábor

Az első dobozokat a két testvérváros polgármestere, Ottó Péter és Andreas Ruck tolta be a művelődési házba Fotó: Kelemen Gábor

A szállítmány tartalmazott felnőtt- és gyermekruhákat, cipőket, ágyneműt, játékokat és más használati tárgyakat. Csapatmunka eredményeként egykettőre kiürültek a német vöröskeresztes furgonok: a vendégek és a fogadó település képviselői együtt cipelték a művelődési házba a jól megrakott kartondobozokat. Az adomány kiosztását a Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja koordinálta, előzetesen tájékoztatva róla a lakosságot. Gyógyászati eszközök is érkeztek, azokat a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézetnek adományozta a német testvérváros küldöttsége.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában