Közösségi alapon tervezett projekt

2022.10.13. 19:00

Szinte az egész sümegi járás megmozdult

A helyi identitás és kohézió erősítése a Sümegi járásban című, mintegy három évet felölelő projekt összegzését hallhatták a Városi Könyvtárban megjelent intézményvezetők, szakemberek szerdán délután Oszkai Rékától, a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ igazgatójától.

Szijártó János

Lezárt pályázatokról és az előttünk álló advent programjairól esett szó a szerdai sümegi tájékoztatón Fotó: Szijártó János

Mint elhangzott, a közösségi alapon tervezett projekt a helyi igények figyelembevételével valósult meg Sümeg és hat környező település, Bazsi, Bodorfa, Gyepükaján, Káptalanfa, Nemeshany, Szentimrefalva részvételével. Fő cél a helyi és térségi identitás erősítése, a közösségek fejlesztése volt a civil szervezetek, intézmények, fiatalok, családok, hátrányos helyzetűek bevonásával. 2019-től számos közösségi, kulturális, családi program valósult meg, amelyet a koronavírus miatt több alkalommal is módosítani kellett. Ám a projekt összességében, a felmerült nehézségek ellenére is a tervek szerint lezajlott. 

Hasonlóan pozitív kicsengéssel számolt be Oszkai Réka a közelmúltban rendezett Kisfaludy 250 rendezvénysorozatról, amelyet Kisfaludy Sándor születésének 250. évfordulója alkalmából a költő szülővárosában, Sümegen háromnapos rendezvénysorozattal tettek emlékezetessé.
A konferencia és a fesztivál a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa-program támogatásával valósult meg, jelentős érdeklődés mellett.
A folytatásban a résztvevők az idei adventi programokról is egyeztettek a Kisfaludy Sándor Művelődési Központban, ennek részleteit hozzáigazítva a lakossági elvárásokhoz és a takarékosság jegyében meghozott önkormányzati döntésekhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában