Példás a kapcsolatuk

2022.10.24. 07:00

Tanúhegyek Egyesület: másfél évtizede együtt munkálkodnak Tapolcáért

A Tanúhegyek Egyesület fennállása másfél évtizedét ünnepelte minap a Csobánc Művelődési Házban.

Tóth B. Zsuzsa

Fennállása másfél évtizedét ünnepelte a Tanúhegyek Egyesület a napokban

Forrás: egyesület

Amint az ünnepségen elhangzott, a Tanúhegyek Egyesület kezdetben 17 tagot számlált, miközben mára több mint százan vallják magukat a szervezetbe tartozónak. Dobó Zoltán polgármester pohárköszöntőjében nem titkolta örömét, hogy hosszú évek óta jó az együttműködés, példaértékű a kapcsolat az egyesület és az önkormányzat között, mindkét fél javára. Mint mondta, igaz a mondás, hogy ki mennyit ad, annyival válik többé. A Tanúhegyek Egyesületről elmondható, hogy évről évre egyre többé vált – hangsúlyozta a tapolcai polgármester. 
Az együtt ünneplőket Sabján Géza elnök köszöntötte, majd mindenki megemlékezett azon tagokról, akik már nem köszönthetik az évfordulót társaikkal. Novák Istvánné az elmúlt 15 évre emlékezett beszédében. Szólt a megalakulástól kezdődően mostanáig a szervezeten belül folyó munkáról, az elmúlt évek eredményeiről, örömei­ről. Mint mondta, bár a tagság mára gyakorlatilag kicserélődött és az aktív korúak nyugdíjasok lettek, mégis rendszeres résztvevői a városi eseményeknek, ápolják a bányászhagyományokat, megemlékeznek a nemzeti ünnepekről. Kirándulnak, évfordulókat ünnepelnek együtt és odafigyelnek idős tagtár­saikra. Ma a tíz alapító tagból (Makra Károly elnök, Novák Istvánné alelnök, Komoróczi József gazdasági felelős, Nádori László, Balázsné Kiss Éva, Bíró József, Buzás Gyula, Hervay Katalin, Kiss László, Varga Károlyné) csak hárman maradtak, de az eredeti célokat szem előtt tartják, tovább munkálkodnak a város és a térség javára. Életben maradásukat Tapolca város önkormányzatának támogatása és pályázatokon való részvétel segíti. 
A rendezvény közös vacsorával zárult, az esten a Batsányi Táncegyüttes adott műsort.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában