Nézünk, mint a moziban

2022.10.11. 17:30

Turisztikai szenzációt kínálnak Alsóörsön: megnyitották a bringás mozit

Megnyitották Magyarország első bringamoziját Alsóörsön a turisztikai irodánál október 8-án. A létesítményről Hebling Zsolt polgármester azt mondta, egészséges időtöltés, védi a környezetet és szórakoztató. 

Kovács Erika

Kerékpárok működtetik a különleges mozit Alsóörsön, amelyből nincs több az országban Fotó: szervezők/Novák Márton

Hebling Zsolt polgármester büszkén szólt arról, hogy központi helyen van a turisztikai irodájuk, mellette termelői piacot alakítottak ki, ahol kulturált körülmények között, árnyékolt területen kínálják portékáikat a kézművesek és a termelők. A későbbiekben tervezik, hogy bolhapiacot is működtetnek, melyre nagy igény van. A piac és a bringamozi kialakítására hatmillió forint uniós vidékfejlesztési támogatást nyertek el. 

– A bringás mozival eggyel több unikális attrakció van Alsóörsön, ami máshol nincs – mondta Semsei Sándor, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület (BRTE) elnöke. A helyszín napközben kellemes pihenő, illetve termelői piac, este pedig bringás mozi működik ott. Pataki Julia, az egyesület TDM-menedzsere elmondta, a bringás mozi Novák Mátyás kiskunfélegyházi villamosmérnök terveire épül, aki kollégáival hat különleges kerékpárt hozott Alsóörsre. 

 

A bringák tekerésével áramot termelnek a kerékpározók, ez hajtja a mozit, a hangtechnikát, és telefonjukat, elektronikai eszközeiket is tölthetik róla a bringások. Az első kisfilm a Riviéra-térséget, illetve a környező településeket mutatta be két kerékről: Alsóörsöt, Felsőörsöt, Csopakot, Paloznakot és Lovast. Idén még egyszer, október 28-án lehet kipróbálni a bringamozit, mely a jövő nyártól rendszeres nyáresti program lesz Alsóörsön – változatos filmkínálattal. Az átadáson Illésfalvi Iván kellemes gitármuzsikával ajándékozta meg a közönséget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában