Sajtótájékoztató

2022.10.25. 18:00

Városfejlesztési stratégia

A város fenntartható városfejlesztési stratégiájának közelmúltbeli tárgyalása világossá tette, hogy a problémák feltárása megtörtént, de a jelenlegi vezetés nem rendelkezik markáns válaszokkal azok kezelésére, mondta Gerstmár Ferenc.

Napló

Az LMP -Magyarország Zöld Párt veszprémi önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: fontos, hogy Veszprém gazdasági programjának felülvizsgálatához Benczik Gabriella és Hartmann Ferenc képviselőtársaival benyújtott javaslatukat elfogadták. Három koncepció kidolgozását kérték 2023. júniusi határidővel: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának rövid és középtávú lakáskoncepciója (a koncepció fő területei: bérlakásépítés, szolgálati lakások kialakítása, idősotthoni férőhelyszám bővítése, lakások energetikai megújításának támogatása), a belvárosi rehabilitáció következő ütemének kidolgozása (bevonandó területek: Balaton Bútorgyár volt területe, az egykori Szikvíz parkoló és a volt SZMT székház), valamint a volt Veszprém – Szentkirályszabadja repülőtér ipari, kereskedelmi, logisztikai, környezetvédelmi hasznosítása. A képviselő véleménye szerint ideje lenne komolyan venni a lakosságszám csökkenéséből eredő kihívásokat is. Tavaly ősszel indítványozta, a közgyűlés hozzon létre ideiglenes bizottságot, amelynek feladata, hogy megvizsgálja Veszprém lakosságszámának csökkenésének okait, javaslatokat dolgozzon ki a tendencia megállítására, megfordítására. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában