A legtöbb észrevétel a parkolással kapcsolatban érkezett

2022.11.18. 08:00

Közmeghallgatást tartottak Veszprémben

A város közbiztonsági helyzetéről és környezeti állapotáról kaphattak tájékoztatást a közmeghallgatás résztvevői csütörtökön a városházán.

Marton Attila

A regisztrált bűncselekmények száma csökkent Veszprémben - hangzott el a közmeghallgatáson

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Rausz István, a veszprémi rendőrkapitányság vezetője kiemelte, a regisztrált bűncselekmények száma csökkent Veszprémben az előző évhez képest. Hozzátette, mérséklődött a közterületen elkövetett bűncselekmények száma, és a baleseteké sem emelkedett. A vagyon elleni jogsértések kapcsán elmondta, ezek száma szintén csökkent, ugyanakkor egyre inkább áthelyeződnek ezek a bűncselekmények az online térbe. Rausz István elmondta, arra törekednek, hogy minél szélesebb körben felhívják a lakosok figyelmét az internetes csalásokkal kapcsolatos bűnmegelőzési információkra. A résztvevők többek között a mozgáskorlátozott parkolóhelyek jogosulatlan használatával kapcsolatban tettek fel kérdést. A veszprémi rendőrkapitány elmondta, amennyiben egy lakos ilyen szabályszegést lát, bejelentheti azt a 112-es segélyhívón, és intézkedni fognak. Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) leszögezte, a veszprémi közbiztonság a legjobbak közé tartozik az országban.

Brányi Mária alpolgármester (Fidesz–KDNP) a város környezeti állapotáról tartott tájékoztatót. Kiemelte, Veszprém a legélhetőbb hazai városok egyike. Előadásában kitért a levegőminőségre, a meteorológiai jellemzőkre, a hulladékgazdálkodási tevékenységre és a közterületeket érintő fejlesztésekre is. Utóbbi kapcsán elmondta, az utak felújítását a Modern Városok Programban végzik ezekben a hónapokban. A zöldfelületek megújításának részeként a MOL Új Európa Alapítvány városfa programjában öt helyszínen 90 fát ültettek el Veszprémben. Az infrastrukturális beruházások kapcsán az alpolgármester elmondta, a városban 46 játszótér felújítását végezte el idén az önkormányzat.

A hozzászólások között Molnár Ernő, a Lokálpatrióták a Városért Egyesület elnöke bejelentette, mozgalmat indítanak annak érdekében, hogy az utcán találkozó veszprémiek köszönjenek egymásnak. A lakosok többek között a parkolási nehézségekről, a Hunyadi utca egyirányúsításáról és a gyalogosközlekedést akadályozó e-rollerekről kérdezték a városvezetést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában