Programajánló

2022.11.24. 16:00

Advent a Tihanyi Bencés Apátságnál

Az advent a Tihanyi Bencés Apátságban november 26-án, szombaton 17.30-kor kezdődik, amikor a szerzetesek az egyház hivatalos esti imádságát, a vesperást éneklik a templomban, és meggyújtják az első gyertyát. Utána gitáros szentmise lesz Mogyorósi Ányos atya vezetésével, amelyre szeretettel várják a családokat.

Kovács Erika

 

 

November 27-én és advent mindegyik vasárnapján, a 10 órás ünnepélyes szentmise után a tihanyi plébániai jótékonysági csoport, az Erzsébet Kör bazára – idén süteményvására – vár minden jó szándékú embert az apátsági templom melletti látogatóközpontban. A jótékonysági forraltborozás, teázás és süteményezés adventi műsorral kezdődik. November 27-én Székelyföldi és moldvai advent címmel lehet látni előadást a Csibészek Fiatalokat Támogató Alapítvány Veszprém megyében tanuló középiskolás gyermekeivel. December 4-én adventi és karácsonyi dallamokat ad elő pánsípon az örvényesi Tímár András. December 11-én Advent a Kárpát-medencében címmel a Tihanyi Népzeneoktatás tanárai adnak műsort. December 18-án sváb karácsonyi dallamokat lehet hallani móri fiatalok jóvoltából. Az apátságnál szeretettel várnak mindenkit a találkozásra, beszélgetésre, jótékonykodásra, az öröm megélésére.
Az ünnepre hangolódást szolgálják a rorate szentmisék november 28-ától december 23-ig, hétfőtől szombatig, reggelente 6.45-től. Előtte, 6.20-kor az egyház hivatalos reggeli imádságát, a Laudes-t énekelik. Minden szentmise alatt lesz gyóntatás. Külön lelkibeszélgetést vagy gyónási lehetőséget is lehet kérni az atyáktól ünnepek előtt. December 11-én, vasárnap 16 órakor kezdődik a Tihanyi Bencés Apátsági Templom Kórusa és a Tihanyi Bencés Gyermekkórus közös adventi áhítata és hangversenye. Felcsendülnek Johann Sebastian Bach, Nicolaus Bruhns, Orlando di Lasso, Salomone Rossi, Kodály Zoltán művei és gregorián énekek. Vezényel: Radó Krisztina és Kővári Péter orgonaművész, karnagy, az apátság zeneigazgatója. Elmélkedést Korzenszky Richárd atya mond. A részvétel ingyenes. 

December 24-én 15 órakor a tihanyi gyerekek karácsonyi misztériumjátéka kezdődik a templomban. Az „éjféli" szentmise 22 órakor kezdődik. December 25-én 26-án 7.30-kor és 10 órakor lesz szentmise. Az apátság karácsony előtti is élelmiszerrel, tüzelővel, gyógyszerekkel segíti a rászorulókat is. A templomi Szent Antal-persely adományaival lehet ehhez hozzájárulni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában