Kettős átadó Pápadereskén

2022.11.05. 11:30

Befejeződött az útfelújítás, korszerűbbé vált a ravatalozó épülete

Megújult útszakaszt adtak át péntek délután Pápadereskén, emellett a megszépült ravatalozó épületét is megtekintették a jelenlévők.

Polgár Bettina

A nemzeti színű szalagot Varga Mátyás, Németh Tibor és Kovács Zoltán (balról jobbra) vágta át az elkészült útszakasznál

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Németh Tibor, Pápadereske polgármestere a megújult útszakasz átadása alkalmával köszönetet mondott Varga Mátyásnak, a kivitelezést végző cég ügyvezetőjének, Kovács Zoltán országgyűlési képviselőnek, Magyarország Kormányának, hogy a kistelepüléseken is adott a lehetőség a fenntartható fejlődés biztosítására, továbbá az önkormányzat dolgozóinak és az érintett településrész lakóinak.
Megtudtuk, a Rózsa utca 700 méteres útszakaszának felújítására nyújtottak be pályázatot januárban. A Belügyminisztérium által kiírt pályázat 19 millió 425 ezer forintos támogatásban részesült, amelyhez az önkormányzat további 4,3 millió forintos önrésszel járult hozzá. Összességében tehát a beruházás közel 24 millió forintba került. 
A polgármester kifejtette, emellett pályázati forrás révén, a Magyar falu program keretében a ravatalozó épülete is megszépült 8 millió 825 ezer forint értékben. Németh Tibor köszönetet mondott Borsits Györgynek, a kivitelezést végző cég vezetőjének. Kiemelte, a beruházás során megvalósult a tetőhéjazat teljes cseréje, a tetőszerkezet megerősítése, emellett vizesblokkot is kialakítottak akadálymentes mosdóval. 

A megújult ravatalozó méltó körülményeket teremt az elbúcsúztatáshoz
Fotós: Polgár Bettina/Napló

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő hangsúlyozta, az elkészült beruházásokkal Pápadereske kettőt lépett előre. Rámutatott, a kis falvak esetében nagyon fontosak a külső támogatási lehetőségek, hiszen a kistelepülések jellemzően nem rendelkeznek annyi forrással, hogy mindezt saját erőből megvalósítsák. 
Az országgyűlési képviselő kiemelte, nagy szükség van a kistelepülések támogatására, mivel szeretnék, ha a vidéki élet azonos versenyfeltételekkel venne részt a fejlődésben, élhető lakóhelyként szolgálva a fiatalok számára is. Ennek egyik fontos eleme a jó minőségű utak kialakítása. 
A ravatalozó felújítása kapcsán Kovács Zoltán rámutatott, a megújult épület méltó körülményeket teremt az elbúcsúztatáshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában