Az utolsó simításokat végzik

2022.11.05. 07:00

Karácsonyra átadják a 8-as és 82-es út összekötő szakaszát

A végéhez közelednek a 8-as és 82-es út összekötő szakasza, valamint a Veszprém és Kádárta között épült új körforgalom építési munkálatai.

Marton Attila

Fotó: Penovác Károly/Napló

A kivitelező a napokban elkészült az összekötő szakasz megépítésével, így rövidesen megkezdődhet a műszaki átadás-átvételi eljárás, majd december elején indul a forgalomba helyezés, amely december 20-án zárulhat – írta érdeklődésünkre a beruházó Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. 
Hozzátették, az összekötő szakasz, valamint a 82-es út aszfaltozása befejeződött, a gáz- és vízvezeték kiváltása megtörtént. Kiépült a közvilágítási hálózat, utóbbi próbaüzeme is megkezdődött, jelenleg a befejező munkálatok folynak a területen. Ennek részeként a 82-es út érintett szakaszán és az összekötő úton terep- és rézsűrendezés, humuszolás, forgalomtechnikai jelzések ki­építése, valamint burkolati jelek festése van folyamatban. A 82-es úttal párhuzamos kerékpárútnál szintén ezeket a munkálatokat végzi a napokban a kivitelező, valamint korlátokat helyeznek ki. 
Hozzátették, az összekötő út és a 82-es út találkozásánál épült új körforgalomban a forgalmi sávokat elválasztó acél gömbsüvegeket telepítik ezekben a napokban, emellett a burkolati jelek festése és a jelzőtáblák elhelyezése van még hátra november közepéig. 

A 8-as és a 82-es utat összekötő 1,1 kilométeres szakasz déli ágán 2+1 sávot alakítottak ki, míg a közbenső körforgalomtól a 82-es útig kétszer két forgalmi sávot építettek. A közbenső körforgalom és a 82-es út közötti szakaszon az úttal párhuzamosan járda és kerékpárút is létesült. 
Az állami beruházás összköltsége mintegy nettó hárommilliárd forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában