A lakosságnak nincs teendője

2022.11.04. 09:12

Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartanak hétfőn Veszprémben

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 2022. november 7-én (hétfő) Veszprém Megyei Jogú Város területén katasztrófavédelmi gyakorlatot tartanak.

A település a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet alapján, úgynevezett felső küszöbértékű üzem által veszélyeztetett. 
A lakosság védelme megköveteli az évenkénti rendszeres gyakorlást. 
A gyakorlat során riasztási és tájékoztatási, valamint a település Dózsa György Általános Iskolájában és Napsugár Bölcsődéjében elzárkóztatási feladatok kerülnek begyakorlásra. 
A gyakorlat időtartama alatt (várhatóan 9.00 – 10.00 óra között) a település egyes utcáin a lakossági riasztó rendszer hangos próbáját hallhatják, valamint megnövekedett tűzoltói, katasztrófavédelmi, rendőri és mentő gépjárművek forgalmára számíthatnak. A lakosságnak a gyakorlat napján semmilyen tennivalója nincs.
A gyakorlat napján okozott, a nyugalmat esetlegesen megzavaró zaj- és hanghatásokért a lakosság szíves türelmét és megértését kérik.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában