Hangadó projekt

2022.11.09. 07:00

Kihangosítják a fiatalok elképzeléseit

A fiatalok véleményét az ifjúsági koncepció létrehozásába becsatornázó projekt indult a közelmúltban a megyeszékhelyen.

Marton Attila

A nyitórendezvényen több csoportban tanácskoztak a fiatalok, a programon részt vett Hegedűs Barbara alpolgármester is

Fotó: Marton Atttila/Napló

A Hangadó elnevezésű projektre az önkormányzat az Erasmus+ program ifjúsági részvételi pályázatán nyert forrást. Az egyéves projektben csaknem harminc rendezvényt szerveznek – mondta el Takáts Emese, a programot szakmailag megvalósító Lélektér Alapítvány kuratóriumi elnöke. A projekt egyik fontos állomásaként kedden tartották a nyitórendezvényt az Expresszóban. Ezen Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz–KDNP) köszöntőjében arról beszélt, a program hozzájárul Veszprém ifjúsági koncepciójának megújításához. Örömét fejezte ki, hogy a projektben a fiatalok bevonásával és ötleteik alapján számos rendezvényt tartanak a következő hónapokban. 

Fotós: Marton Attila/Napló

A pályázat célja, hogy a döntéshozók és a fiatalok között párbeszéd induljon. Az önkormányzat a 2014-es ifjúsági koncepcióját szeretné megújítani úgy, hogy abban a fiatalok véleménye minél markánsabban megjelenjen. Takáts Emese felidézte, a Hétfa Kutatóintézet jóvoltából kérdőívvel mérték fel mintegy ezer 13–30 év közötti fiatal véleményét néhány hónapja. A válaszokból az derült ki, hogy a fiatalok a legfontosabb területnek a környezetvédelmet, az oktatást és a lakókörnyezet fejlesztését tartják. A nyitórendezvényen a kérdőívekben megjelenő témák is szóba kerültek. A rendezvényen közel negyven, jobbára középiskolás vett részt. Érdekesség, hogy a tanácskozást 12 fiatal vezette. A projekt további részében 21 offline és online workshopot tartanak, valamint két tanulmányúton is részt vesznek a fiatalok, mielőtt egy zárókonferenciával véget érne a program. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában