Micsoda mulatság van Alsóörsön!

2022.11.05. 13:20

Kolbászfesztivált rendeznek az Amfiteátrumban

Összesen 35 csapat részvételével rendezik meg a Balaton-felvidék első kolbászfesztiválját szombaton, melynek fővédnöke Nagy István agrárminiszter.

Kovács Erika

Fotó: Penovác Károly/Napló

A gyönyörű erdei környezetben lévő esemény iránt rengetegen érdeklődnek. A kitűnő hangulatú gasztronómiai napot mások mellett Kontrát Károly országgyűlési képviselő, Szedlák Attila, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főigazgatója, Hebling Zsolt polgármester, Dobrosi Zsolt, az Amfiteátrum ügyvezető igazgatója és Fásy Ádám, az esemény védnöke, a zsűri elnöke nyitotta meg. 

Fotós: Kovács Erika/Napló

A szónokok kiemelték egyebek mellett a fesztivál közösségformáló jelentőségét, majd szóltak az egyedülálló rendezvényről, melynek kiemelkedő turisztikai jelentősége van az őszi Balatonnál. Elhangzott, a gasztronómiai napot Alsóörs, Csopak, Felsőörs, Lovas és Paloznak összefogásával, hagyományteremtő céllal rendezik meg helybeli emberek, civil közösségek, intézmények közreműködésével, ahol adomány is gyűjtenek óvodáknak, iskoláknak. 

A csapatok már kora reggel nekiláttak a kolbász összeállításának, töltésének, aztán megsütik a finomságokat. Kora délutántól Fásy Ádám és Zeneexpressz nevű csapata szórakoztatja a közönséget. A szervezők rendkívül gazdag programokkal rukkolnak ki egész nap az Amfiteátrumban, ahol kézművesek, őstermelők is kínálják portékáikat. 

A győztesek
Fotós: Kovács Erika/Napló

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában