Rendkívül gazdag az adventi készülődés programja

2022.11.27. 20:08

Meggyújtották az első adventi gyertyát Balatonfüreden

Parádés előadással ajándékozták meg a teltházas közönséget az énekesek és táncosok, az Advent fényei elnevezésű füredi gálán, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban november 27-én este.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Advent fényeinek nevezte ünnepi köszöntőjében a fellépőket, az énekeseket és a táncosokat Bóka István, Balatonfüred polgármestere. Hozzátette, valamennyien széppé tették a várakozást, majd külön köszönettel beszélt a felkészítőkről, a tanárokról, a csoportok mögött álló családokról, barátokról. Mint mondta, az advent a latin adventus Domini kifejezésből származik, melynek jelentése: az Úr eljövetele. Minden vasárnap meggyújtunk egy gyertyát, a fény egyre nagyobb lesz, egészen karácsonyig. - Várunk és készülünk itt, Balatonfüreden is, ahol rendkívül gazdag az adventi készülődés programja. Sok kulturális és művészeti rendezvény színesíti az életet, segít abban, hogy töltekezzünk, készüljünk, várakozzunk, hogy a közelgő ünnep a szívünkig érjen, hangsúlyozta. Aláhúzta, szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert a szomszédságban háború dúl, és mi békében élhetünk. Túléltünk két pandémiás évet, mely a művészeti és kulturális csoportok számára a felkészülésben nehézséget okozott, ezért is lehet nagyra értékelni a munkájukat. 

Fotós: Nagy Lajos/Napló

Az ünnepi gondolatok után a polgármester felkérte a gála legfiatalabb fellépőjét, az ötéves Herczeg Lilla néptáncost, hogy gyújtsa meg az adventi koszorún az első gyertyát. Hári Lenke alpolgármester a felkészítőknek, illetve a fellépőknek mézeskalácsot ajándékozott. 

Az esten fellépett a Sparkle Dance School, a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió, a Balatonfüred Néptánc Egyesület, valamint Rábaközi Rita énekesei, az ünnepi hangulatról Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara is gondoskodott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában