Pályázat diákoknak

2022.11.13. 14:00

Mit jelent nekem 1956?

Mit jelent nekem 1956? címmel hirdet alkotói pályázatot általános iskolai és középiskolai tanulók számára a Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet, amelynek célkitűzése 1956 szellemiségének továbbvitele és az 56-os hősök emlékének ápolása.

Napló

A szervezők hiszik, hogy nemzeti múltunk megismertetése, a hazaszeretetre nevelés nem csupán intézményeink falain belül és köztereinken, hanem az otthonokban is történik. A pályázat első részében azt kérik a pályázóktól, hogy beszélgessenek 56-ról olyanokkal, akik személyesen is átélték a forradalom eseményeit, de a tanárok és a szépirodalmi művek is rengeteg információval szolgálnak, majd jöhet az alkotás. Verssel, festménnyel, rajzzal, de fotóval, videóval is lehet pályázni. Az írásbeli pályamunkákat kézzel és géppel is be lehet adni. Minden kategóriában – felső tagozatos általános iskolás, középiskolás – három-három díjazottat hirdet a zsűri által legjobbnak ítélt művek alkotói közül. 
A zsűri tagjai: Pintér Kornél országos elnök (Magyar Vidék Országos 56-os szervezet), Szabóné Jámbor Eszter jogász, író, nagycsaládos édesanya, Mayer Ferenc Sándor történelemtanár, egykori politikai elítélt. Bővebb információt a pályázat honlapján találhatnak az érdeklődők. Beküldési határidő november 25.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában