Önkormányzati segítséggel

2022.11.09. 19:00

Remélik, hogy nyitva maradhatnak a bezárásra ítélt veszprémi posták

Önkormányzati forrás biztosítását javasolja a postabezárás elkerülése érdekében Hartmann Ferenc.

Marton Attila

Hartmann Ferenc reményét fejezte ki, hogy az önkormányzat segítségével nyitva maradhat a három városrészi posta

Fotó: Marton Attila/Napló

Energiatakarékossági okokra hivatkozva országszerte 366 posta üzemeltetését szünetelteti a fűtési időszakban az állam november 12-től, ebből négy Veszprémben működik. 
Hartmann Ferenc frakcióvezető (MSZP–LMP–P) elmondta, az ideiglenes bezárás a dózsavárosi, az Egry-lakótelepen működő postát, a Jutasi úti egységet és a Cholnoky-lakótelepi postát érintheti. Ezek közül több olyan városrészben működik, ahol a lakók száma meghaladja a tízezret. Úgy vélte, a kormánynak egyeztetnie kellett volna az önkormányzatokkal arról, tudnak-e felelősséget vállalni az egységek működtetésében. 
Hartmann Ferenc interpellációt nyújtott be Porga Gyula polgármesterhez (Fidesz–KDNP), amelyben azt kérdezte, mit tett a veszprémi posták további nyitvatartása érdekében, valamint javasolta, hogy az önkormányzat biztosítson forrást a Cholnoky-lakótelepi, az Egry úti és a dózsavárosi postafiók működtetéséhez. A frakcióvezető megjegyezte, interpellációja benyújtása után a polgármester azt közölte, megkereste az ügyben illetékes államtitkárt a posták nyitvatartásával kapcsolatban. 
Hartmann Ferenc reményét fejezte ki, hogy az önkormányzat segítségével nyitva maradhat a három városrészi posta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában