Kiemelt programok

2022.11.16. 12:00

Sajtóreggelit tartott a Veszprém Megyei Civil Hálózatokért Egyesület

Az egyesület több kiemelt programmal rendelkezik, mely közül az egyik a Civil Közösségi Szolgáltató Központ projekt. Egy másik projektjük viszont másfél évtized után megszűnik: ez a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház program, amelytől december 31.-ével elbúcsúznak, hangzott el a keddi sajtóreggelin.

Juhász-Léhi István

Varga Endre, a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület elnöke arról beszélt mindezek kapcsán, hogy továbbra is segítik a velük kapcsolatban lévő szervezeteket, egyesületeket. Tájékoztatott a 2007-ben indult projekt kezdeteiről, annak prioritásairól. Kiderült, ezen projektük utolsó programjaira kerül sor, így lesz Szólj be a papnak! rendezvényük november 25-én, mely a Szüljek, vagy ne szüljek témát járja körbe talk-show keretében a Hangvillában. Elhangzott az is, hogy idén immár kilencedik alkalommal adták át Az év megyei önkéntese díjat, amelyet egyesületük alapított és amit megtartanak, folytatnak. Jövő keddig várják a jelöléseket, december 7-én pedig ünnepélyes körülmények között díjazzák majd az arra érdemeseket. 

Óhegyi Tamás, a Veszprém Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ projektvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a NEA 23 pályázatai november 16-án délután zárulnak. A megyében egyébként 2019-hez képest a benyújtott pályázatok száma két és félszeresére emelkedett, a nyertes összeg pedig a négyszeresére. Egyéb számadatok mellett az is elhangzott, hogy szeptembertől mostanáig tizenöt tájékoztató rendezvényt tartottak a megyében, melyen 250 civil szervezet vett részt.

Szót ejtett a projektvezető a kárpátaljai adománygyűjtésről, melynek keretében a Katolikus Karitásszal együttműködve gyűjtést szerveznek a Rahói Magyar Iskola tanítványai számára. Ennek keretében a pénzadományok mellett szó szerint mindent várnak, így akár egy csomag színes papírt, vagy akár filckészletet is, egészen november 29-ig. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában