Nemzeti konzultáció

2022.11.30. 19:00

Soltész Miklós: A brüsszeli szankciós politika elhibázott

A magyarok többsége elutasítja a brüsszeli szankciókat, mondta el Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a megyeszékhelyen.

Marton Attila

Soltész Miklós államtitkár és Ovádi Péter országgyűlési képviselő

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az államtitkár a nemzeti konzultációról beszélt sajtótájékoztatón Ovádi Péter országgyűlési képviselővel (Fidesz–KDNP). Soltész Miklós leszögezte, a magyar kormány a béke pártján áll, és bár a háborúra választ kell adni, a brüsszeli szankciós politika azonban elhibázott. Aláhúzta, az intézkedések Oroszország számára nem okoztak nehézséget, az európai gazdaságot azonban tönkreteszik. Az államtitkár elmondta, a konzultáció hét kérdésében a szankciók olajra, gázra, szilárd fűtőanyagra, nukleáris fűtőelemekre vonatkozó hatása ugyanúgy szerepel, mint az, hogy a paksi bővítésre, a turizmusra és az élelmiszerárak emelkedésére milyen befolyással vannak az intézkedések. Emlékeztetett, Európában a magyar kormány az egyetlen, amely a választások közötti időszakban rendre megkérdezi a választókat a legfontosabb kérdésekről. Soltész Miklós megjegyezte, a magyar kormány kiáll a brüsszeli szankciókkal szemben, ugyanakkor minden humanitárius segélyt megad az ukrán menekülteknek. Mindeközben a „dollárbaloldal” külföldi támogatást használt fel a kampányban, Brüsszelben pedig Magyarország ellen szavaznak a baloldali képviselők, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra.
Ovádi Péter arról beszélt, 2018-as megválasztása óta arra törekszik, hogy elérhető legyen a választókörzetében élők számára, ennek érdekében az utóbbi négy évben 150 fogadóórát tartott: Veszprémben minden hónapban, a kistelepüléseken minden évben egyszer várja a választópolgárokat. A képviselő köszönetet mondott a korábbi konzultációkon részt vevőknek, egyúttal arra kérte a térségben élőket, mondják el most is a véleményüket ezekben a fontos kérdésekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában