Ötvenmillió forint

2022.11.04. 12:00

Szépség és biztonság: megújult a balatonfüredi Völgy utca

Több mint ötvenmillió forint önkormányzati forrásból teljesen megújult Füreden a forgalmas Völgy utca, mely összeköti  a felső városrészt a lakóteleppel, közölte Gáspár Ákos, a terület önkormányzati képviselője a helyszínen október 3-án.

Kovács Erika

Gáspár Ákos önkormányzati képviselő (középen) Kosler Zoltán osztályvezetővel és Bablena Mária lakóval tekintette meg a megújult Völgy utcát

Fotó: önkormányzat

 

 

– A város egyik legszebb utcája lett a Völgy utca, ahol a felújítással földbe kerültek a villanyvezetékek, járda épült, megújult az út burkolata és a közvilágítás, új zöld sávok készültek a fáknak, cserjéknek. A forgalmat úgynevezett tengelyelhúzás csillapítja, mely lassításra készteti az autósokat, fogalmazott Gáspár Ákos képviselő, amikor Kosler Zoltán önkormányzati osztályvezetővel és Bablena Máriával, egy ottani lakóval együtt a helyszínen megtekintette a megújult utcát. – Hosszú út vezetett idáig: sok egyeztetés az utcában lakókkal, a szakemberekkel, de azt gondolom, megérte, hiszen nagyon szép és biztonságos lett az utca – mondta Gáspár Ákos. Hozzátette, a munka nem fejeződött be, mert a hozzá érkezett lakossági kéréseket figyelembe véve a vendégeknek parkolókat alakítanak ki a közeljövőben. 

A képviselő köszönettel beszélt Kosler Zoltán önkormányzati osztályvezető munkájáról, akihez bármikor fordulhatott a kérdésekkel, másfelől a lakókról, akik türelemmel, megértéssel viselték a felújítási munkálatokat, és a munkásokról, akik nélkül ez az utca ma nem lehetne ilyen szép. – Bízom benne, hogy még sok-sok célt érünk el közösen – hangsúlyozta. Forgalmirend-változás is történt a 300 méteres utcában: végig 30 kilométer per órás sebességgel lehet közlekedni. 

Megváltozott a forgalmi rend is az utcában, amit táblákkal jeleznek 
Fotós: önkormányzat

 



 



 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában