Kilencvenedik születésnap

2022.11.07. 19:00

Újabb szépkorút köszöntöttek Várpalotán

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Sohár Józsefnét a napokban otthonában Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere és Sándor Tamás aljegyző.

Szabó Péter Dániel

Otthonában köszöntötte Sohár Józsefnét a napokban Várpalota polgármestere

Fotó: Szabó Péter Dániel

Egy csokor virággal, miniszterelnöki emléklappal és egy Várpalotát bemutató emlékkönyvvel köszöntötték fel születésnapján a település vezetői a 90 éves Margit nénit, aki takaros Rákóczi-telepi házában férje társaságában fogadta a gratulációt.
Sohár Józsefné 1932-ben a Győr-Moson-Sopron megyei Szany községben született. Fiatalon, az 1950-es évek elején került Várpalotára. 1958 szeptemberében ment hozzá férjéhez, akivel a mai napig boldog házasságban él. Fiatalasszonyként a várpalotai bányánál kezdett el dolgozni, ahol nehéz fizikai munkát végzett kuplisként. Később munkahelyet váltott, s egészen nyugdíjba vonulásáig a helyi SZTK-ban volt portás.
Amíg egészsége engedte, rendszeresen járt ki szabadidejében biciklivel Bántára, ahol férjével sok időt töltöttek kertészkedéssel. Margit néni három unoka és négy dédunoka büszke nagymamája. Manapság is aktívan tevékenykedik otthon és a ház körül. Időnként a konyhában, de van, hogy a kertben látja el a szükséges teendőket. Kedveli a zenés televíziós műsorokat, sokat hallgatja a régi idők nagy slágereit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában