Őszi középszintű szóbeli érettségik

2022.11.30. 11:30

Veszprémi Tankerületi Központ: több mint százan éltek a vizsgalehetőséggel

Sikeresen befejeződtek az őszi középszintű szóbeli érettségik: november 21–25-e között 183 helyszínen, 235 bizottság előtt több mint 9900 középszintű szóbeli vizsgát tettek az érettségizők. Ezzel véget ért a 2022/2023-as tanév őszi érettségivizsga-időszaka.

Juhász-Léhi István

Forrás: Mediaworks-illusztráció

A veszprémi tankerületben mennyien tettek ebben az időszakban középszintű szóbeli vizsgát és hány helyen? Jellemzően kik vizsgáznak ilyenkor? Milyen összetételű bizottságok előtt? – kérdezte a veol.hu az illetékest.
Kérdéseinkre Csernayné Biró Zsuzsa, a Veszprémi Tankerületi Központ Köznevelési, Jogi és Humánpolitikai Főosztály Köznevelési Osztály tanügyigazgatási referense válaszolt. Eszerint a kormányhivatal az őszi érettségi vizsgák megszervezésére a Veszprémi Tankerületi Központ fenntartásában működő intézmények közül a Lovassy László Gimnáziumot és a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégiumot jelölte ki. Előbbi intézményben 55, utóbbiban 46 középszintű szóbeli vizsgát tettek a jelentkezők.
A vizsgabizottság a kormányhivatal által megbízott elnök mellett az intézményvezető által kijelölt, vizsgáztatásra jogosult, megfelelő szakos végzettségű pedagógusokból állt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában