Köszöntés

2022.11.19. 11:00

Zalahalápon megbecsülik a szépkorúakat

A Szépkorúak ünnepségére megtelt a kultúrház, több mint hatvan meghívott fogadta el az invitálást a programra.

Tóth B Zsuzsa

Zalahalápon a szépkorúaknak szólt a hagyományos köszöntő a kultúrházban Fotó: Tóth B Zsuzsa/Napló

Az ünnepelteket Bedő Lajos polgármester köszöntötte. Mint mondta, soha nem szabad megfeledkezni az idősek munkájáról, szeretetéről, az utánuk jövő korosztályra hagyott értékekről. – Hálával, tisztelettel és megbecsüléssel tartozunk azoknak, akik a munkában eltöltött több évtized után most nyugdíjas éveiket élik. Minden gyermek, unoka, dédunoka nevében köszönöm azt a törődést, gondoskodást, szeretetet és munkát, amelyet a maguk mögött hagyott évtizedek során kifejtettek a családjukért és a településünkért. Hálával és megbecsüléssel kell szólni arról a munkabírásról, kitartásról, amelyet az önök részéről tapasztalhatunk. Az idő mindannyiunk felett eljár, és a megélt évtizedek fáradtabbá, de bölcsebbé, tapasztaltabbá, higgadtabbá teszik az embert. A megélt életkortól függetlenül mindenkinek vannak tervei, még akkor is, ha az erő, egészség kisebb-nagyobb mértékben, de fogyóban van. Abban biztos vagyok, hogy a felhalmozott élettapasztalattal, bölcsességgel mindannyian segíteni, biztatni tudják az utánuk jövő nemzedékeket. Az idősebbek számára a legnagyobb öröm, ha látják gyermekeik, unokáik, dédunokáik gyarapodását. Bár a fiatalok gyakran azt hiszik, hogy már mindent tudnak az életről, mégis sok esetben jól jön a nagyi figyelmeztetése, bölcsessége, segítsége. Az idősek számára végtelen nagy örömet jelent, erőt ad, ha az utódok meghallgatják véleményüket, és boldogok, ha megfogadják tanácsaikat – mondta a polgármester és átadta jókívánságait a szépkorúaknak. 

Somogyi Kinga művelődésszervező beszédében hangsúlyozta, hogy évente egyszer jönnek ugyan össze az érintettek, hogy a fiatalabbak kifejezzék hálájukat, szeretetüket és megbecsülésüket irántuk, de az idősek napja nem lehet csak egynapos ünnep. – Ez az ünnep minden évben figyelmeztet minket arra, hogy az előttünk járók megtették már, amit a család, a szűkebb hazájuk és az ország várt tőlük. Lelkiismerettel, becsületes, szorgalmas munkával, rengeteg lemondással, átdolgozott napokkal, éjszakákkal. Megtették, és most a pihenés, a gondoskodás évei kell hogy következzenek. Gyermekeik, rokonaik, a település sokat tehet azért, hogy önök kényelemben, szeretetben éljék nyugdíjas éveiket. Ezen ünnepség megtartásával többek között az a célunk minden évben, hogy felhívjuk a figyelmet az idősek iránti tiszteletre. Nem szabad megfeledkeznünk róluk, hiszen nélkülük mi sem állhatnánk ma itt – mondta Somogyi Kinga. Hozzátette, hogy a hosszú, munkában töltött évek után a szépkorúak most köztünk töltik nyugdíjas éveiket. Feladatunk és kötelességünk, hogy szerepe, helye legyen a társadalomban mindannyiuknak, méltóságteljesen. Legfontosabb az emberi kapcsolatok erőssége, a kis közösségek megtartó ereje. 

Az ünnepség kulturális műsorral folytatódott. Felléptek a helyi óvodások, verseikkel az iskolások, citerán játszott Szilágyi Franciska citeraművész, és Hidasi Réka énekelt.

Az est vacsorával és kötetlen beszélgetéssel zárult zeneszó mellett a Kobor Banddel. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában