Apáti gyertyagyújtás Zircen

2022.12.19. 10:00

A felnőttvilág decemberi hidegében is belső levegőhöz juthatunk

Közeledünk Jézus születésének ünnepéhez, készületünkben gondolhatunk a bibliai történetre, amely az erről szóló evangéliumi részlet szerint is tele csodával.

Rimányi Zita

Bérczi L. Bernát

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A felnőttvilágban elfeledkezünk erről, a decemberi hideghez hasonlatosan az adok-kapok elv férkőzik be életünkbe, holott a gyermeki szívnek igaza van: létezik csoda. Elérkezik az emberhez, családunkban kibontakoztathatjuk, Jézus születésének köszönhetően eljuthatunk karácsony szent estéjéhez. Igent mondhatunk Isten hívására, ahogy Mária és József tette, s így megszülethetett Jézus, ami jelzi, Isten velünk van, eljön hozzánk a karácsonyi ünnepben is, örömöt, reményt, erőt hozva. 

Fotós: Rimányi Zita

Mindenki részese lehet a csodának, belső levegőhöz juthat, szíve felvidulhat, ilyenkor kicsit mintha lebegve járhatnánk a föld felett. Találkozhatunk közben a velünk lévő Istennel, csak igent kell mondanunk, és a mi karácsonyunkban is megszülethet a csoda. Igent mondhatunk közben lelkiismeretünk szavára is, a készületben elengedhetjük a görcsösséget, a kapkodást, időt adva egymásnak, egymáshoz igazi figyelemmel fordulva. Minderről Bérczi L. Bernát, a Zirci Ciszterci Apátság apátja beszélt a bakonyi városban az adventi koszorú negyedik gyertyájának meggyújtása alkalmával. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában