A füzetet mindenki megkapja, aki a fejlesztés végéig részt vesz a munkálatokban

2022.12.19. 07:00

A hétszázadik füzetet is kiosztották a veszprémi várban

Újabb, a projektben való részvételt és munkát elismerő füzeteket osztottak ki a veszprémi várnegyedben.

Balla Emőke

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A 2020–2025 között zajló műemlék-helyreállítási munkálatok indulása óta több mint hétszázan dolgoztak vagy dolgoznak jelenleg is a történelmi léptékű beruházáson. A füzetet mindenki megkapja, aki a fejlesztés végéig részt vesz a munkálatokban. A számozott füzeteket Udvardy György veszprémi érsek adta át a munkatársaknak, akiknek megköszönte munkájukat.

Mindenki, aki a fejlesztésben részt vesz, egy sorszámmal ellátott füzetet kap. Most újabb kollégák vehették át ezt az igazoló dokumentumot, amelyet Udvardy György veszprémi érsek nyújtott át. 

Fotós: Nagy Lajos/Napló

A főpásztor rövid köszöntőjében elmondta: amikor megkezdődött a közös munka, ígéretet tett, hogy minden munkatársa számára szeretne egy ilyen igazoló lapot átadni. „Karácsony közeledtével megköszönöm a nagy figyelmet, odaadást és személyes elköteleződést is kívánó munkát. Hónapok óta közös célért dolgozunk, dolgoznak önök; azért, hogy a vár megújuljon, szép legyen. Külön köszönöm, hogy az év ezen szakaszában is ütemesen haladnak a munkálatok” – mondta az érsek. Úgy fogalmazott, ez egy olyan kis igazolás, melyet büszkén tehetnek el az itt dolgozók, és mutathatják meg gyerekeiknek, unokáiknak, hiszen a veszprémi várnegyed megújulása nagy jelentőségű munka. 

Karácsonyhoz közeledve a főpásztor egy betlehemi jelenetet ábrázoló kártyával és a Szentírásból Jézus Krisztus születésének történetét felolvasva kívánt áldott karácsonyt a munkatársaknak és családjuknak. „Békességet szívünkben, családunkban, mindazokkal, akikkel együtt vagyunk. Kívánom, hogy ezzel a jóakarattal tudjunk tekinteni egymásra” – zárta gondolatait az érsek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában