Színes volt a tantárgyi összetétel

2022.12.05. 14:00

A Közgázban is érettségiztek a végzősök

Minden évben két érettségi vizsgaidőszak van: az egyik tavasszal, a másik ősszel. Utóbbiban azok méretik meg magukat, akiknek előrehozott érettségijük lehet - leginkább idegennyelvből, vagy éppen informatikából - , de vannak a javító, és pótló érettségik is - fogalmazott lapunk érdeklődésére ifj. Szathmáry Árpád, a veszprémi közgazdasági iskola igazgatója.

Juhász-Léhi István

Napló archív

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Akik gimnáziumba járnak - a napokban erről beszámoltunk - egy kijelölt intézményben tehették le néhány hete vizsgáikat, akik technikumban, azok természetesen egy hasonló középfokú iskolában mérethették meg magukat ugyanakkor. Idén ennek helyszínéül a Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikumot, a Közgázt jelölték ki az illetékesek vizsgahelyül. 

- Sok, egészen pontosan 74 jelentkező volt, akik a megye különféle szakképző intézményeiből érkeztek az érettségire  - mondta ifjabb Szathmáry Árpád. - A tantárgyi összetétel is nagyon színes volt, hiszen közismeret, matematika, történelem, magyar, idegen nyelv csakúgy volt, mint szakmai tantárgyak. 

Elhangzott, az érettségi szervezési nehézségét az adta, hogy az adott iskolában nem lelhető fel az összes érettségiztető tanár, ezért más iskolákból is érkeztek pedagógusok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában