Élmény

2022.12.04. 20:00

A Mikulással vonatoztak a gyerekek Ajkán

Három Mikulás, rénszarvasok, Mikulás-vonat és traktoros Mikulás várta a kisgyermekeket a Civil Házban szombaton délelőtt.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

Az Ajka és Térsége Civil Szervezetek Szövetsége idén is megszervezte a gyermekek örömére a hagyományos Mikulás-váró délelőttöt. Az egyik teremben a Foltvarró klub tagjai kézműves-foglalkozást tartottak, ahol többek között papírból karácsonyfát és díszt készítettek a gyermekek szülői segítséggel. A civilek mindenkit megvendégeltek forró teával, almával, süteménnyel, zsíros kenyérrel. Minden gyermeket csokimikulással és szaloncukorral is megajándékoztak. 

A program civil összefogással jött létre – tudtuk meg Heizer Ferenctől, a szövetség elnökétől. A traktoros Mikulás a tósokberéndi Németh Ferenc, a szövetség elnökségi tagja volt, a kisvonat, amelyik a rendezvény teljes ideje alatt telt házzal közlekedett, Bakonyjákóról érkezett. Az Üveges nyugdíjasklub segített a lebonyolításban. Az egyik Mikulás és a rénszarvasok a Civil Házban működő Sárkánytűz szerepjátszók tagjai voltak, a másik Galler Roland, a harmadik az Üveges klub tagja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában