Finomhangolás

2022.12.07. 13:30

A vasúti menetrendváltozáshoz igazodnak a V-Busz járatai

2022. december 11-től – az európai vasúti menetrendváltáshoz igazodva – a V-Busz néhány vonalán is változik a menetrend.

Forrás: Pixabay

A finomhangolásra elsősorban a Budapest–Veszprém–Szombathely vasútvonal változó menetrendje miatt volt szükség, illetve néhány, a hivatásforgalmat kiszolgáló járat korrekciójára is sor kerül, az alábbiak szerint: 
• A hajnali órákban korábbi időpontokban indulnak az első, vasútállomás felé közlekedő 4A-s és 5-ös buszjáratok, csatlakozást biztosítva az 5:20-kor Budapestre induló gyorsvonathoz. 
• Hétvégi napokon korábban indul az Avar utcától az első 10-es buszjárat, amely így csatlakozást biztosít a Budapestre és Ajkára induló gyorsvonatokhoz. 
• Közel fél órával később indul a vasútállomástól az utolsó 4-es és 11-es autóbuszjárat, csatlakozást biztosítva az új vasúti menetrendben 22:28-ra Budapestről érkező gyorsvonathoz. 
• Hétvégi napokon később indul az első 11-es buszjárat a vasútállomástól, csatlakozva a Budapestről és Ajkáról érkező gyorsvonatokhoz.
• Hétköznapokon a munkába járás megkönnyítése érdekében néhány perccel korábban indul az első két 8-as járat a Haszkovó-fordulótól Csererdő felé. 
• Munkanapokon néhány perccel módosul több 1-es, 2-es, 3-as, 5-ös, 11-es, 13- as és 18-as járat menetrendje. 
A változások a V-BuszON menetrendi applikációban az aktuális dátumot beállítva már követhetők, a társaság honlapján (vbusz.hu) és a megállóhelyi menetrendi táblákon 2022. december 11-től jelennek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában