Mikulás-váró ,,csodákat" alkottak

2022.12.09. 18:00

Adventi játszóház és filmvetítés Sümegen

Advent második vasárnapján a reményt jelképező gyertya meggyújtását követően a szervezők két programra is várták a résztvevőket a városban.

Szijártó János

Az adventi időszak nem múlhat el kézműves-foglalkozás nélkül Sümegen, ám ezúttal egy érdekes, izgalmas filmvetítés és pódiumbeszélgetés is a program része volt

Forrás: a szervezők

Bebesi Józsefné nyugalmazott iskolaigazgató ünnepi szavai, majd a Ramassetter Általános Iskola Paletta Társulata karácsonyi mesejátéka után a városi könyvtár fogadta az érdeklődőket. A Kisfaludy Sándor Művelődési Központ szervezésében kézműves-foglalkozás kezdődött, ahol a gyerekek különböző Mikulás-váró ,,csodákat" alkottak: készült hóember, Mikulás, de még éneklő rénszarvas is. A könyvtárosok berendeztek egy igazi téli fotósarkot, ahol a meseországba röptető szánkó kipróbálására is lehetőség nyílt. 

A másik program már inkább a felnőtteket célozta meg. A Róza Cukrászdában filmvetítéssel és pódiumbeszélgetéssel ünnepelték András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, a nemzet művésze, az MMA rendes tagja, Sümeg díszpolgárának nyolcvanadik születésnapját. Az eseményen levetítették A nagy generáció című filmet. A film karakterei, történetei személyes eseményekből, élményekből születtek, igazi korrajzot adva a 80-as évekből. A vetítést követően Végh László polgármester pódiumbeszélgetésre hívta az ünnepeltet és a megjelent vendégeket. A hangulatos este természetesen főként a sümegi emlékek felelevenítésével telt. A beszélgetés által az érdeklődők bepillantást nyerhettek a rendező több évtizedes életútjába, művészi hitvallásába. Élménydús találkozás volt ez András Ferenccel, aki nem felejtette el, honnan indult, és a mai napig szeretettel beszél a kedves barokk kisvárosról, ahova mindig örömmel tér vissza. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában